Pravno obvestilo in piškotki


Zbiralnik.si je brezplačni imenik agencij (podjetij, družb, samostojnih podjetnikov in drugih slovenskih organizacij), ki delujejo v Sloveniji.

Za namene tega pravnega obvestila se pod pojmom spletno mesto razumejo vse strani in podstrani ter besedilne in grafične vsebine na spletnem naslovu www.zbiralnik.si. Pod pojmom uporabnik se razume vsaka oseba ali računalniški sistem, ki posredno ali neposredno dostopa, pregleduje ali uporablja vsebine spletnega mesta.

Vse pravice so pridržane. Vsebine na spletnem mestu so zaščitene s pravicami intelektualne lastnine uredništva Zbiralnik.si ali pravnih subjektov, na katere se nanašajo.

Vse informacije, gradiva in podatki na spletnem mestu so izključno informativne narave. Uredništvo Zbiralnik.si se bo trudilo za optimalno delovanje spletnega mesta, vendar ne prevzema nikakršnih odgovornosti in garancij za njegovo nemoteno uporabo. Vsi uporabniki uporabljajo spletno mesto na lastno odgovornost. Uredništvo Zbiralnik.si, niti katerakoli druga fizična ali pravna oseba, ki sodeluje pri ustvarjanju spletnega mesta, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nezmožnosti uporabe informacij in gradiv na spletnem mestu ali za kakršnekoli napake ali pomanjkljivosti v njihovi vsebini.

Uredništvo Zbiralnik.si ne more biti odgovorno za kakršnekoli poškodbe (vključno tiste, ki jih povzročijo virusi) računalniške opreme, mobilnih telefonov ali katerekoli druge aplikacije, s katero je mogoče dostopati do spletnega mesta.

Uredništvo Zbiralnik.si ne more biti odgovorno za nikakršno škodo kakršnekoli vrste, ki bi utegnila nastati zaradi uporabe ali nezmožnosti uporabe spletnega mesta.

Uredništvo Zbiralnik.si se bo trudilo za pravilnost, ažurnost in popolnost podatkov, vsebovanih na spletnem mestu, vendar ne prevzema nikakršne odgovornosti o njihovi pravilnosti, ažurnosti in popolnosti.

Uredništvo Zbiralnik.si lahko spletno mesto spremeni ali popolnoma ukine kadarkoli in brez predhodnega obvestila in ne prevzema nikakršne odgovornosti za posledice teh sprememb.

Na spletnem mestu se lahko pojavljajo oglasi uredništva Zbiralnik.si ali tretjih fizičnih ali pravnih oseb.

Uredništvo Zbiralnik.si ne odgovarja za obliko in vsebino spletnih strani, ki so na kakršenkoli način povezane s tem spletnim mestom. Pri obisku in uporabi povezanih spletnih strani je odgovornost uredništva Zbiralnik.si za vse primere izključena.

To pravno obvestilo lahko uredništvo Zbiralnik.si kadarkoli spremeni in je za uporabnike zavezujoče v vsakokratni spremenjeni obliki. Z uporabo spletnega mesta ste izkazali in potrdili, da ste seznanjeni z našimi pogoji in da se z njimi v celoti strinjate.

Uporaba spletnega mesta v nasprotju z navedenimi pravili je prepovedana. Uporabnik, ki uporablja spletno mesto na način, ki je v nasprotju z navedenimi pravili, je v celoti materialno in odškodninsko odgovoren.

Piškotki na spletni strani

Ta stran, kot mnoge druge uporablja za svoje delovanje in izboljševanje uporabniške izkušnje majhne datoteke imenovane piškotki.

Če uporabljate to spletno stran, soglašate z uporabo piškotkov v skladu s tem obvestilom. Če ne soglašate z uporabo piškotkov, jih onemogočite v skladu z navedenimi navodili.

Kaj je piškotek?
Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki jo strežnik shrani na vašem računalniku. V piškotku so shranjene različne informacije, ki jih spletna stran prebere, ko jo ponovno obiščete.

Piškotki niso škodljivi, ne vsebujejo virusov ali zlonamerne kode. Uporabljajo se za različne namene, kot so: prijave v sistem, košarice v spletnih trgovinah, prikaz različnih vsebin na spletni strani(video, zemljevid, …), vodenje statistike obiska, podporo vtičnikom družabnih omrežij, ter tudi za prikazovanje oglasov.

Obvezni piškotki na naši spletni strani
Obvezni piškotki, so piškotki, ki jih spletna stran potrebuje za pravilno delovanje. To so piškotki, ki skrbijo za seje prijavljenih uporabnikov (administratorji in uredniki strani) in lažje komentiranje objav.

Funkcija piškotka

Ime piškotka

Opis

WordPress Login wordpress_[hash]wordpress_logged_in_[hash]
wordpress_test_[hash]
wordpress_test_cookie
WordPress je sistem za urejanje vsebine (CMS), ki poganja to stran. Ob prijavi v sistem se ustvarijo piškotki za seje prijavljenih uporabnikov. Piškotki so nujnu za ustrezno delovanje sistema. Vaši podatki so anonimni.
WordPress Admin UI wp-settings-[UID]
wp-settings-{time}-[UID]
WordPress za nastavitev pogleda in sprememb na uporabniškem vmesniku uporablja piškotka. Vaši podatki so anonimni.
Blog/Post Comments comment_author
comment_author_email
comment_author_url
Ob komentiranju objav na tej spletni strani se vam lahko shrani piškotek, ki si zapomni vaše podatke. Tako vam ob naslednjem obisku ni potrebno ponovno vnašati podatkov. Piškotki se naložijo samo ob komentiranju objave.

  

Kako lahko piškotke v celoti izklopimo?
Spletni brskalniki v večini samodejno sprejmejo piškotke. V nastavitvah brskalnika lahko piškotke tudi izklopimo. Nastavitve za posamezne brskalnike so na voljo na spodnjih povezavah:

Ob izklopu piškotkov, spletna stran ne bo delovala optimalno in nekatere funkcionalnosti so lahko onemogočene. Brskalnik bo tudi po izklopu vseh piškotkov pridobival določene informacije, ki so potrebne za osnovno delovanje spletne strani.

Več podatkov o zavrnitvi piškotkov lahko najdete tudi na spletni strani www.aboutcookies.org.

© 2009-2018 Zbiralnik.si. Vse pravice pridržane. Vsa ostala imena in blagovne znamke so last njihovih lastnikov.